mustikkapiirakka2-normal.jpg

Sunnuntaina leivottiin iltapalaksi mustikkamurupiiras. Ohje on kirjasta Täydellinen ohje. Kirjoittaja on Suvi Rüster.

Aineet:

Pohja
3 munaa
2 1/2 desilitraa sokeria
150 grammaa sulatettua voita
2 desilitraa  jogurttia, piimää tai maitoa
6 desilitraa vehnäjauhoja
2 teelusikallista leivinjauhetta
2 teelusikallista vanilija sokeria

Päälle

5 desilitraa mustikoita
2 teelusikallista perunatärkkelysjauhoja

Muruseos

50 grammaa voita
1 desilitra sokeria
1 desilitra vehnäjauhoja

mustikkapiirakka1-normal.jpg

Ohje

Sekoita munat ja sokeri. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi ja jukurtti. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.

Vuoraa korkereunainen noin 25x35 cm kokoinen vuoka. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Sekoita perunajauhot ja mustikat ja levitä pohjataikinan päälle.

Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi ne sormin murumaiseksi. Ripottele muruja mustikoiden pinnalle.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia.

mustikkapiirakka3-normal.jpg

mustikkapiirakka4-normal.jpg

mustikkapiirakka5-normal.jpg